Η εργασία από το σπίτι μας κάνει πιο δυστυχισμένους;

Παλαιότερες και πρόσφατες στατιστικές δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε έρευνες για την εξ αποστάσεως εργασία λένε ότι αυξάνει την ευτυχία τους και δημιουργεί λιγότερο άγχος. Είναι ενδιαφέρον ότι αισθάνονται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν τον εργοδότη τους. Αλλά, φυσικά, αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από μια έρευνα πριν χτυπήσει η πανδημία. Ξαφνικά, στις αρχές του 2020, οι άνθρωποι που ονειρευόντουσαν να εργάζονται από το σπίτι αναγκάστηκαν να αγκαλιάσουν την εξ αποστάσεως εργασία και δεν βρήκαν όλοι την εργασία από το σπίτι (WFH) χαρούμενοι και παραγωγικοί.

Διάφοροι παράγοντες οδηγούν σε δυστυχία όταν το WFH. Αυτά περιλαμβάνουν αισθήματα απομόνωσης, διαταραχή της αίσθησης του ανήκειν, θολές γραμμές και απώλεια ρουτίνας.

Πέντε σημάδια μπορούν να υποδεικνύουν την επαγγελματική εξουθένωση από το σπίτι . Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αναβλητικότητα με το ξεκίνημα της ημέρας
  • Δυσκολία στην επικοινωνία με τους ανθρώπους στην εργασία
  • Δεν λαμβάνετε συνεπή σχόλια πελατών
  • Μοναξιά και αίσθηση μονοτονίας
  • Μια αίσθηση αποσύνδεσης

Δείτε πώς η εργασία από το σπίτι κάνει μερικούς από εμάς πιο δυστυχισμένους:

1. Αίσθημα μοναξιάς και απομόνωσης

Εκτός από τα οφέλη της εξοικονόμησης χρημάτων και της ευελιξίας, η απομακρυσμένη εργασία μπορεί επίσης να σημαίνει πλήρη έλλειψη κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Επιπλέον, η εργασία από το σπίτι μπορεί να σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι δεν μιλούν σε κανέναν όλη την ημέρα και οι μελέτες δείχνουν ότι αυτή η έλλειψη αλληλεπίδρασης μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Σύμφωνα με ερευνητές, όταν αλληλεπιδρούμε με άλλους, νιώθουμε πιο ήρεμοι.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η μακροχρόνια απομόνωση και η μοναξιά επηρεάζουν τη μακροπρόθεσμη ευτυχία μας όσο και οι επιπτώσεις του εισοδήματος, της γενετικής και των γεωγραφικών περιοχών. Πολλοί άντρες ψάχνουν Athens Escorts για να ξεχνιούνται.

2. Αίσθηση απόσπασης

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που σταματούν να νιώθουν ότι ανήκουν τείνουν να χάνουν το σκοπό και τη γείωση τους. Επιπλέον, η κοινωνική απομόνωση που προκαλείται από την πανδημία αύξησε την ψυχολογική δυσφορία και άλλες διαταραχές, διαταράσσοντας το αίσθημα ευεξίας των ανθρώπων και επηρεάζοντας την υγεία τους.

Παρά τις συναντήσεις Zoom, ο φυσικός χωρισμός επηρεάζει τους ανθρώπους επειδή παύουν να νιώθουν ότι ανήκουν σε μια ομάδα ή ότι αποτελούν μέρος ενός έργου. Μερικά από τα μειονεκτήματα των συσκέψεων Zoom είναι άτομα με απενεργοποιημένες κάμερες, συναντήσεις που καταλήγουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο ή όπου ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν ποτέ να πουν τη γνώμη τους. Επιπλέον, μπορεί να προκληθεί κόπωση από το ζουμ μετά από συνάντηση με άτομα στο διαδίκτυο αντί πρόσωπο με πρόσωπο για παρατεταμένες περιόδους.

Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται αποστασιοποιημένοι, τα επίπεδα άγχους τους αυξάνονται και το κίνητρό τους μειώνεται.

3. Απώλεια ρουτίνας και δομής

Όταν οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε στο γραφείο, η ρουτίνα και η δομή καθορίζουν τη ζωή μας. Ωστόσο, για κάποιους, η διατάραξη της ρουτίνας τους μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα υπερέντασης, μετατρέποντας τη ζωή τους χαοτική.

Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι ότι μπορούν να παρεκκλίνουν από τη συνήθη ρουτίνα τους, να κάνουν διαλείμματα όποτε το θέλουν, να επισκέπτονται συνεχώς το ψυγείο, να κοιμούνται μέσα και να ασκούνται λιγότερο.

Ως εκ τούτου, τα τελετουργικά και τα όρια είναι απαραίτητα για τους ανθρώπους που χρειάζονται να εργαστούν από το σπίτι. Η ρουτίνα δεν χρειάζεται να ακολουθεί στενά τη ρουτίνα του γραφείου, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει μια δομή που διευκολύνει τον προγραμματισμό της εκτέλεσης των εργασιών. Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με την εργασία από το σπίτι είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να οργανώσουν τον χρόνο εργασίας τους γύρω από τις προσωπικές τους υποχρεώσεις και τους καλύτερους παραγωγικούς χρόνους τους.

4. Θολές γραμμές εργασίας και ζωής

Ένα άλλο πράγμα που προκαλεί συχνά δυστυχία όταν εργάζεστε από το σπίτι είναι η δυσκολία διαχωρισμού της εργασίας από τη ζωή. Όταν αυτές οι γραμμές θολώνουν, οι άνθρωποι τείνουν να χάνουν τη σαφήνεια που είχαν στη ρουτίνα τους, είτε αυτό σημαίνει να ακούνε ειδήσεις στο δρόμο για τη δουλειά είτε να έχουν μια οριοθετημένη περιοχή για να δουλέψουν, και μια σαφής γραμμή εργασίας και σπιτιού διευκολύνει τη λήψη πραγμάτων Ολοκληρώθηκε.

Ένα πρόγραμμα εργασίας θα πρέπει να παραμένει συνεπές για να βοηθά τους ανθρώπους WFH να μεταβούν μεταξύ των γραμμών της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.

5. Απώλεια διασκέδασης

Στους ανθρώπους λείπει η συντροφικότητα του να συναντιούνται με φίλους κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος, μετά το δείπνο ή κατά τη διάρκεια της δουλειάς στον αυτόματο πωλητή/νερού/καφετιέρα. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το να τηλεφωνείς σε έναν φίλο εργασίας ενώ νιώθεις απομονωμένος και με πιτζάμες δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διασκέδαση του γραφείου.

Ωστόσο, για εκείνους όπου η απομακρυσμένη εργασία έχει γίνει ο κανόνας, η αντικατάσταση αυτής της αίσθησης διασκέδασης απαιτεί λίγη φαντασία.

Τελικός Λόγος

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να κάνει τους περισσότερους ανθρώπους δυστυχισμένους, αλλά ένα πρόσφατο εύρημα λέει ότι αυξάνει την ευτυχία των εργαζομένων κατά 20%. Όποια και αν είναι η περίπτωση, για όσους δεν έχουν επιλογή να επιστρέψουν στο γραφείο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για να επωφεληθούν από την εργασία από το σπίτι χωρίς να αισθάνονται δυστυχισμένοι.

Κοιτάζοντας από την αισιόδοξη πλευρά, η εργασία από το σπίτι εξοικονομεί χρόνο και χρήμα αφού δεν υπάρχει καθημερινή μετακίνηση. Όταν ξοδεύουμε αυτόν τον χρόνο και τα χρήματα σε πιο ικανοποιητικές ασχολίες, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Τέλος, η αποδοχή ότι η εργασία από το σπίτι κάνει τους ανθρώπους ορισμένους από εμάς δυστυχισμένους είναι πιο απλό από το να προσπαθούμε συνεχώς να αποφεύγουμε αυτά τα συναισθήματα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα χαρούμενοι και το να αγκαλιάζουμε όλα τα συναισθήματά μας είναι καλό γιατί γίνεται αγωνιώδες όταν δεν μπορούμε να τηρήσουμε ένα πρότυπο στο μυαλό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *