Η Σκοτεινή Ψυχολογία στο Ραντεβού

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που θα πατήσει πάνω σε άλλους και φαίνεται ικανός να κάνει τα πάντα για να προχωρήσει; Έχετε βγει ποτέ με κάποιον σαν αυτό; Έχω έναν φίλο του οποίου ο πρώην σύντροφος μπορεί να πει ή να κάνει οτιδήποτε για να πάρει το δρόμο του. Και εννοώ οτιδήποτε. Μερικές από τις ιστορίες που έχω ακούσει για αυτό το άτομο κυριολεκτικά με τρόμαξαν.

Η σκοτεινή ψυχολογία είναι η χρήση χειραγώγησης, εκμετάλλευσης, εξαναγκασμού και εξαπάτησης για να ευημερήσει, να πετύχει ή να πάρει αυτό που θέλει.Παίξε το βίντεο

Η Σκοτεινή Τριάδα

Κάποιος που χρησιμοποιεί σκοτεινή ψυχολογία θα μπορούσε να έχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών προσωπικότητας που ονομάζονται Dark Triad. Αυτό αναφέρεται σε μια τριάδα αρνητικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας που δημιουργήθηκαν το 2002 από τους Paulhus και Williams.

 • Ψυχοπάθεια -ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και συνείδησης.
 • Ναρκισσισμός – μια υπερβολικά διογκωμένη αίσθηση της σημασίας του εαυτού και η συνεχής ανάγκη να είσαι το κέντρο της προσοχής. Κάποιος με ναρκισσισμό μπορεί επίσης να μην έχει ενσυναίσθηση και να βλέπει τους άλλους ως κατώτερους.
 • Μακιαβελισμός – άκρως χειριστική συμπεριφορά που χρησιμοποιεί εξαπάτηση και εξαναγκασμό για εγωιστικούς ευεργετικούς λόγους. Οι Ειδικοί προτείνουν επίσης ότι ο μακιαβελισμός μπορεί μερικές φορές να συσχετιστεί με υψηλή νοημοσύνη. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο επικίνδυνο για τον δέκτη.
 • Αγάπη Πλημμύρα ή άρνηση
  Όταν ο χειριστής θέλει τον τρόπο του, θα σας πλημμυρίσει με αγάπη και στοργή, και αν δεν τα καταφέρει, θα αποσυρθεί και θα συγκρατήσει τη στοργή
 • Καταναγκαστικός έλεγχος
  Αυτή θα ήταν μια εξαιρετικά ελεγκτική μέθοδος, συμπεριλαμβανομένης της παρακράτησης χρημάτων ή της ελευθερίας, του ελέγχου και της παρακολούθησης κάθε κίνησης του συντρόφου τους, των προσβολών και της απομόνωσης από ένα δίκτυο υποστήριξης.
 • Περιορισμός Επιλογών
  Παροχή συγκεκριμένων επιλογών για την απόσπαση της προσοχής από μια άλλη επιλογή.
 • Προκάλεσε κόπωση
  Αυτή η μορφή χειραγώγησης φθείρει το θύμα μέχρι να υποχωρήσει ή να παραδοθεί. Ένα κραυγαλέο παράδειγμα αυτού θα ήταν ο βιασμός ραντεβού.
 • Αντίστροφη Ψυχολογία
  Αυτή είναι η μέθοδος να πείσεις κάποιον να κάνει ένα πράγμα με την πρόθεση να κάνει το αντίθετο.
 • Σημασιολογική χειραγώγηση
  Ο χειριστής συμφωνεί σε κάτι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις και στη συνέχεια ανακαλεί αργότερα δηλώνοντας ότι αυτές οι συγκεκριμένες λέξεις έχουν διαφορετικό νόημα. Αυτό θα ήταν ένα παιχνίδι σημασιολογίας.

Η Σκοτεινή Τριάδα στο ραντεβού

Κάποιος που εμφανίζει σκούρα τριαδικά χαρακτηριστικά θα ήταν πολύ καλά ντυμένος ή προκλητικά ντυμένος , γυαλισμένος και ελκυστικός. Ωστόσο, το μόνο πράγμα στο οποίο δεν είναι καλοί είναι η πίστη και η πίστη σε μια σχέση. Τείνουν να έχουν πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους και, σύμφωνα με το Psychology Today, συχνά δελεάζουν κάποιον από τη σχέση τους για να είναι μαζί τους. Ένα άλλο σημάδι είναι οι βραχυπρόθεσμες σχέσεις. Σίγουρα δεν είναι κάποιος με τον οποίο θέλετε να τακτοποιήσετε.

Όσοι ταιριάζουν στη Σκοτεινή Τριάδα είναι « μάστορες της κολακείας ». Θα εκπέμπουν μια ψευδαίσθηση ότι είστε τυχεροί που είστε στην παρουσία τους. Έχουν κάποια εμπιστοσύνη και προσδοκίες. Η αναζήτηση για Escorts στην Αθήνα είναι επίσης πολύ συχνή.

Ο συνεργάτης της Σκοτεινής Τριάδας θα εκμεταλλευτεί τους ανθρώπους για να προχωρήσει και δεν θα ένιωθε ενοχές ή τύψεις που το έκανε. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν μπορεί να γίνουν επιθετικά και εχθρικά.

Αυτός που ταιριάζει στο προφίλ της Σκοτεινής Τριάδας συχνά δεν καταλαβαίνει τα συναισθήματα. Σχεδόν θα τους φανεί σαν ξένη έννοια. Είναι γνωστό ότι έχουν συναισθηματικές ελλείψεις. Η προσωπικότητα της Σκοτεινής Τριάδας τείνει επίσης να είναι αρκετά χαμηλή στην ηθική κλίμακα. Δεν συμπάσχουν με τους άλλους και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να διαπράξουν κακές πράξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *